Да вземеш трудно решение

„Господ е откъм мен, няма да се уплаша“ (Псалм 118:6)

„Вземи твърдо решение винаги да бъдеш на Божия страна“

Хората, които променят статуквото са тези, които са достатъчно смели да отстояват това, което наистина вярват, че е правилно, дори да не е популярно. Не избирай обратното мнение само, за да бъдеш наопаки и не се примирявай с положението „за да има мир“. Опитай се да мислиш така: „Защо да не искам да бъда носител на промяна?“ Това е различен начин на мислене. Има хора, които първо правят проучване, за да открият коя е най-широко приетата позиция и след това моделират мнението си според резултатите.

Животът изисква от нас да постъпваме правилно. „И така, ако някой знае да прави добро и не го прави, за него това е грях“ (Яков 4:17). Има ли риск в такова поведение? Разбира се, че има. Хората може да ни се подиграват, да ни порицават. Може дори да бъдем неразбрани от приятелите си. Във всеки момент, който съдържа потенциал за добро има по-голям риск, когато не извършим това добро. Има ли награда за това, че постъпваме правилно? Разбира се, че има. Ще бъдем почетени от Бога и ще имаме благотворно влияние върху тези, които по-трудно вземат правилни решения.

Нашият най-голям приоритет трябва да е да угодим на Бога. Дали решението е „популярно“ не е важно. Обикновено праведността и правилното изглеждат винаги като малцинство. Библията ни учи: „Не за пред очи, като че угаждате на хора, а със сърдечна простота, боейки се от Господа. Каквото и да вършите, работете от сърце, като за Господа, а не като за хора, като знаете, че като отплата от Господа ще получите наследството, тъй като вие служите на Господ Христос“ (Колосяни 3:22-24).

Дръж погледа си към Този, пред Когото накрая ще даваш отчет. „Не знаете ли, че на когото предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на онзи, на когото се покорявате“ (Римляни 6:16).

Избирай мъдро на кого се предаваш и на кого служиш. Вземането на трудни решения променя характера ти. Когато правиш онова, което е правилно, дори и да не е популярно, показваш почтеност, характер и морален авторитет. Никога не се примирявай да живееш без тези благочестиви качества да са видими в живота ти. Ключът към твоята увереност, че Господ е на твоя страна, идва от твърдото ти решение винаги да бъдеш на Божия страна.

Молитвата ми за теб днес е: разпознавай правилното от неправилното.

снимка: www.sxc.hu